Известие

Collapse
No announcement yet.

Разлика в ангренажите на 1,8 CF2 и 1,8 CF3

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от vegatta Покажи съобщение
    отхлабваш и двете колелета и петите лягат идеално
    Това го провехме и двете колела се разхлабват но след като се стегне и опъне ремъка и се напрявят няколко оборота на изпускателния вал имаше много малко разминаване петатаж не лягаше идеално което не можеше да се оправи от луфта на колелото в шпонката няколко пъти пробвахме прехвърляхме зъб но тогава работата отиваше съвсем на кино.
    Птосто незнам дали разликата при тези двигатели е само диаметъра на водната помпа и дължината на ремъка или дължината на ремъка е променена защото орлките и водната помпа са с променени места спрямо ЦФ-2
    Но както и де е като ги сменям ше сменя всичките включително и водната помпа с такива каквито тярбва да са.
    156 1,8 ТS 99
    Nissan Murano 2005

Comment

Първоначално публикувано от Novachev Покажи съобщение
      Това го провехме и двете колела се разхлабват но след като се стегне и опъне ремъка и се напрявят няколко оборота на изпускателния вал имаше много малко разминаване петатаж не лягаше идеално което не можеше да се оправи от луфта на колелото в шпонката няколко пъти пробвахме прехвърляхме зъб но тогава работата отиваше съвсем на кино.
      Птосто незнам дали разликата при тези двигатели е само диаметъра на водната помпа и дължината на ремъка или дължината на ремъка е променена защото орлките и водната помпа са с променени места спрямо ЦФ-2
      Но както и де е като ги сменям ше сменя всичките включително и водната помпа с такива каквито тярбва да са.
      От обяснението ми стана ясно че наистина ти трябва читав майстор
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Братле, какво значение има колко е дълъг ремъка и с колко зъбие е. Щом стъпката на зъбите е една и съща нямаш грижи с ремъка. Няма значение колко ти е голяма водната помпа и къде се намира. Наистина трябва читав майстор дето вика Бобо. Ама аз до колкото знам ти сам си я зацепваш или? Да не би петите да са някво менте?
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Петите са си добре ама този път гмт ще е на индикатор да видим дали ще стане предния път беше по белега на маховика ама там завизи малко от къде точно поглеждаш.
          156 1,8 ТS 99
          Nissan Murano 2005

Comment

Петите са си добре ама този път гмт ще е на индикатор да видим дали ще стане предния път беше по белега на маховика ама там завизи малко от къде точно поглеждаш.
            Никога не съм гледал белези аз. То и на малката шайба има белег и си съвпада точно с индикатора като меря.

Comment

Ебаси ремъка с 166 зъба дойде къс и сложихме ремък 168 зъба отиди да го разбереш ся какъв трябва да е.
              Освен ремъчните шайби на разпределителните валове да са и те различни и да са с различен брой зъби. Ама няма как да сравня.
              156 1,8 ТS 99
              Nissan Murano 2005

Comment

Ебаси ремъка с 166 зъба дойде къс и сложихме ремък 168 зъба отиди да го разбереш ся какъв трябва да е.
                Освен ремъчните шайби на разпределителните валове да са и те различни и да са с различен брой зъби. Ама няма как да сравня.
                Ремъчните шайни на валовете трябва да са точно с два пъти повече зъби от на коляновия вал. Това не го отдавай на съмнения Aз съм със 168 зъба ремък на CF2 и помпа с диаметър 71 мм.
                Last edited by oem; d.m.y г., 22:57.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                  Ремъчните шайни на валовете трябва да са точно с два пъти повече зъби от на коляновия вал. Това не го отдавай на съмнения Aз съм със 168 зъба ремък на CF2 и помпа с диаметър 71 мм.
                  Да бе верно че няма как да е с различен брой зъби не бях се замислил. Значи ремъка 166 зъба идва къс независимо с коя помпа е разликата им е малка за CF-3 беше май 68 или 69мм не я измерих точно. Интересното е че на кутиите на двата ремъка пишеше че стават за 1,8 97-05г ама то много не може да се вярва.
                  156 1,8 ТS 99
                  Nissan Murano 2005

Comment

Да бе верно че няма как да е с различен брой зъби не бях се замислил. Значи ремъка 166 зъба идва къс независимо с коя помпа е разликата им е малка за CF-3 беше май 68 или 69мм не я измерих точно. Интересното е че на кутиите на двата ремъка пишеше че стават за 1,8 97-05г ама то много не може да се вярва.
                    Ами аз съм със 168 зъба и 71мм помпа и пак е зор поставянето на ремъка, но все пак влиза. Със 166 обаче мисля, че няма да стане освен ако не е по-малък диаметъра на помпата.

Comment

Разлика в помпите има но е малка 2мм в диаметър което в радиус е 1мм влиянието което ще окаже е минимално а ремъка си влезе добре 168 зъба 166 нестигаше от никъде.
                      156 1,8 ТS 99
                      Nissan Murano 2005

Comment

Разлика в помпите има но е малка 2мм в диаметър което в радиус е 1мм влиянието което ще окаже е минимално а ремъка си влезе добре 168 зъба 166 нестигаше от никъде.
                        68 мм е помпата на ЦФ3. 1,5 мм е в радиус, ама то не ти пречи, че си с по-дългия ремък. Щом се опъва добре...

Ти защо тръгна да я презацепваш? Сменяше ремък или нещо проблем имаше?

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
                          68 мм е помпата на ЦФ3. 1,5 мм е в радиус, ама то не ти пречи, че си с по-дългия ремък. Щом се опъва добре...

Ти защо тръгна да я презацепваш? Сменяше ремък или нещо проблем имаше?
                          Дойде време на ангренажа направи 50к км а за опъването опува се чопчето си сочи точката а другия ремъкпо никакъв начин не може да стане.
                          156 1,8 ТS 99
                          Nissan Murano 2005

Comment

Дойде време на ангренажа направи 50к км а за опъването опува се чопчето си сочи точката а другия ремъкпо никакъв начин не може да стане.
                            Еми щом всичко е наред

Comment

Working...
                            X